03/19/18 14:43
(http://budnavarna.bg/)

Прояви във Варна по случай Световния ден на водата

снимка: Будна Варна

Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и РИОСВ – Варна ще отбележат Световният ден на водата с едноседмична инициатива с деца и ученици, научи BudnaVarna.bg.

На 19 март се проведе състезание на тема „Водата прекрасна и опасна“ с ученици от VI клас и открит урок с второкласници от ОУ „Йордан Йовков“, Варна.

В ДГ 3 „Звездичка” на 21 март от 10 ч. децата от IV група ще участват в инициатива на тема “Водата около нас”. На 22 март, в деня на отворените врати, БДЧР очаква в 10.30 ч. децата от ДГ „Малкия принц“. От 12.30 ч. е откритият урок с ученици от V и VI клас с клубовете по екология към ОУ “Христо Ботев”.

Световният ден на водата е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 г. Оттогава тази дата се отбелязва с инициативи по целия свят. Мотото на кампанията тази година „Природата за водата“ има за цел да представи потенциала на различни естествени природни решения за пречистване и/или повторна употреба на водата (напр. естествени или изкуствено създадени влажни зони), които могат да намерят приложение в политиките и добрите практики за управление на водния сектор.

Материалът Прояви във Варна по случай Световния ден на водата е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване