03/19/18 13:54
(http://www.klassa.bg/)

СВЕТЛИН ГУГОВ: ПРЕДЛАГАЛИ СА МИ ФАЛШИФИКАТИ НА ДИМИТЪР КАЗАКОВ-НЕРОН

 Защо българските автори са толкова евтини и не се пласират добре в чужбина, как са сформирани

успешните колекции и има ли фалшификати на пазара? За отговор на тези въпроси разговаряхме с директора на галерия „Стил“ – Светлин Гугов.

Когато го питаме за състоянието на българския пазар в момента, той го характеризира като слаб и регионален. Сравнява го с този през 1996г., когато цените са били не просто високи, а дори завишени. Причината за това са банки-пирамиди, които давали голяма част от парите на хората, включили се в порочната практика, за изкуство. Впоследствие фалирали, а пазарът тръгнал надолу. Директорът на галерията го определя и като регионален и неликвиден. Почти никоя картина не може да се продаде за повече от 50 -100€ извън граница. Две са основните причини: авторите не са познати и стилът на старите майстори е труден за възприемане. Жените на полето, розоберачките, планините, жътварките изглеждат странно за чуждите колекционери и това значително намаля стойността на картините ни.

Още една причина за ниските цени на картините от български автори, г-н Гугов, намира в държавата, която се е отказала ...
Прочете цялата статия на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване