03/21/18 11:30
(transmedia.bg)

Най-малко 29 души загинаха при атентат в Кабул

 

По последни данни 29 души загинаха, а 52 човека са ранени при пореден атентат в Кабул. Атентаторът самоубиец се взриви край джамия в шиитски квартал на афганистанската столица, съобщи афганистанското министерство на здравеопазването, цитирано от ДПА.

В ммента на атаката в храма имало стотици хора, събрали се за празника Навруз, който отбелязва началото на Персийската нова година.

Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за самоубийственият атентат срещу шиитското светилище в афганистанската столица, предаде Ройтерс, позовавайки се на нейната информационна агенция Амак.

„Мъченическата операция, извършена с колан с експлозиви, удари събрали се шиити по време на празнуването на техния празник Невруз в Кабул“, обяви Амак.

Поредната експлозия подчертава заплахата за града от въоръжени атаки въпреки обещанията на правителството да затегне мерките за сигурност след атака през януари, при която бяха убити около 100 човека, отбелязва Ройтерс.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване