03/21/18 11:06
(http://budnavarna.bg/)

Ученици от СОУ „Гео Милев“ отбелязаха международен ден на хората със Синдром на Даун

Ученици от СОУ „Гео Милев“ отбелязаха международен ден на хората със Синдром на Даун, за това предаде кореспондент на BudnaVarna.bg.

Учениците от 6 Е клас събуха своите обувки и по шарени чорапи застанаха в кръг, така те бяха съпричастни към своите връстници, които имат Синдром на Даун.

21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун е ден за подкрепа от страна на всички нас – родители, приятели, учители, специалисти по целия свят, които се стремят да променят нагласата към хората, родени с тази генетична аномалия. Денят – двадесет и първо число на третия месец не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.

Всяка година в България се раждат около 100 деца със Синдром на Даун (по данни на Сдружението на родители на деца със Синдром на Даун).

Материалът Ученици от СОУ „Гео Милев“ отбелязаха международен ден на хората със Синдром на Даун е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване