03/22/18 11:11
(transmedia.bg)

Ердоган превзема и последната независима медийна компания

 

Турската компания „Доган холдинг“ официално потвърди, че е започнала преговори за продажба на медийния си пакет с „Демирорен холдинг“, съобщава БГНЕС. От борсата в Истанбул съобщават, че втори ден поред акциите на „Доган холдинг“ и всекидневникът „Хюриет“ поскъпват рязко. „Демирорен холдинг“ се смята за една от най-приближените до Ердоган турски корпорации. Ако тя придобие „Доган холдинг“, ще има контрол над няколко влиятелни медийни къщи, включително и телевизията „Си Ен Ен – тюрк“.

Оперативната стойност на компанията се оценява на 1.1 млрд. долара или 890 млн. долара след изчистването на задълженията, се казва в официално съобщение на „Доган холдинг“, предоставено на борсата в Истанбул. Създател на „Доган холдинг“ е Айдън Доган, привърженик на светския елит в Турция.

Ердоган от доста време насам директно атакува „Доган холдинг“ и я обвинява във враждебно отношение към неговата партия, която има ислямистки корени. „Доган холдинг“ на няколко пъти публично осъди и отхвърли тези обвинения.

 

Снимка: БГНЕС

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване