03/22/18 11:38
(http://budnavarna.bg/)

Майките и дъщерите имат най-силната връзка, според науката

Нашите майки са били до нас във всичко, от това да ни наблюдават как предприемаме първите си стъпки, до това да ни помагат сами да станем  жени и майки. И въпреки, че са преживели и няколко отвратителни тинейджърки, връзката между майка и дъщеря е издържала теста на времето. Всъщност учените казват, че тя  е най-силната!

В проучване, направено, за да разкрие защо депресията и други разстройства на настроението като че ли обикновено се предават от майките на момичетата, учените направили сканиране с ЯМР ( ядрено- магнитен резонанс) на 35 здрави семейства и установили, че майка и дъщеря имат подобна анатомия, когато става въпрос за частта от мозък, който регулира емоциите.

„Тази асоциация е значително по-голяма от асоциациите между майка-син, баща-дъщеря и баща-син“, заявиха изследователи в „The Journal of Neuroscience”. Това означава, че жените са по-склонни да разбират и да се свържат с емоциите на майките си, отколкото към всеки друг и обратно. Следващият път, когато имате труден ден, може да искате да се обадите на онзи, който (най-вероятно!) най-добре разбира през  какво минавате.

И ако някога сте се чувствали като че ли се превръщате в майка си, сега науката ви подкрепя. „Ние се шегуваме, че сме наследили упоритостта или организационните си умения, но никога не сме го виждали в мрежата на човешкия мозък“, казва водещият автор Фумико Хофт от Университета в Калифорния. „[Това изследване] е доказателство за въздействието.“

Сега дами, обадете се на майка си (ако имате тази възможност) и й благодарете за всичко или ако е наблизо просто я прегърнете!

Материалът Майките и дъщерите имат най-силната връзка, според науката е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване