03/22/18 09:24
(transmedia.bg)

Управляващото мнозинство изключи ремонтите на оградата с Турция от Закона за обществените поръчки

С гласовете на управляващото мнозинство от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ Народното събрание окончателно одобри решението да изключи поддръжката на оградата по границата от обхвата на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Против гласуваха БСП и ДПС. Депутатите от „Воля“ се въздържаха.

Вносители на промените бяха председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ, и колегата му в комисията Христиан Митев от патриотите.

Депутатите от БСП се противопоставиха с аргумента, че промените в ЗОП се правят, за да не могат да се сравнят офертите за поддръжката й и да могат да се прикрият далаверите. От ДПС припомниха, че и сега в ЗОП има текстове, които позволяват при извънредни обстоятелства да не се провеждат обществени поръчки и ремонтът на повредени участъци да се извърши по съкратена процедура.

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ отговориха, че коментарите на БСП и ДПС по темата са типично опозиционно говерене.

„Изключването на договорите за поддръжка от обхвата на Закона за обществените поръчки е много разумен и рационален ход. Не може да се предвиди какво ще се случва по оградното съоръжение след един порой… “, каза Диана Саватева от ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване