03/23/18 12:13
(http://offnews.bg)

БСП иска справедливо обезщетение за тракийските българи от срещата ЕС-Турция

БСП поиска на срещата ЕС- Турция във Варна да бъде повдигнат въпроса за обезщетенията на тракийските бежанци. 

Това се разбра от декларация на социалистите по повод Деня на Тракия - 26 март, която беше прочетена от депутата Георги Йорданов. 

"Нека не забравяме нашия дълг пред тракийските българи и техните потомци! Защото България все още е в дълг и българското правителство е длъжно да не остави тракийския въпрос да потъне в забвение. Затова настояваме справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво", каза той.

Срещата ЕС-Турция, която ще се проведе в резиденция "Евксиноград", е насрочена именно за 26 март затова Георги Йорданов настоя: "Нека ролята ни на посредник между Европа и Турция не е за сметка на ролята ни на защитник на българския национален интерес".

"Нека се поучим от историята и направим своята честна равносметка - достойни ли сме за героите, които са писали българската славна летопис! Да го направим в името на нашия народ, в когото сме се клели, и който ни е изпратил тук", каза още Йорданов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване