03/23/18 14:31
(http://regiona.bg/)

/ Видео/ Кмет от Пиринско поиска пистолет от вътрешния министър да охранява селото си, министър Радев го отряза

„Не можем да дадем на кметовете оръжие. Други кметове казаха, искаме добра комуникация. Няма как кметът да извади оръжие“ заяви на брифинг след края на срещата министър Радев.

Той коментира, че поставянето на камери е приоритет на тяхната служба, тъй като не могат да намерят качествени служители. Повече камери, повече наблюдения, това е скъпо струващо поддръжката и след това софтоера, с който се обработва и цялата информация отива при него.

Благоевград ще бъде наситен с камери и всички записи ще отиват в областната дирекция.Има вероятност да се командироват полицаи от други населени места в Пиринско. Например в Кресна и Струмяни са по четирима души, това е въпрос на реорганизация от райони с по-малка престъпност в райони с по-голяма.

На въпрос на журналисти дали са се отказали от частните охранителни фирми министър Радев заяви, че няма нищо против частни охранителни фирми да охраняват по селата.

„ Този месец ще се направи актуализация, ние не създаваме нов закон само подобряваме стария. Ние заедно сме  в диалог с всички тези неправителствени организации, защото това са 200 000 души, които практикуват този занаят. Всички сме питали и държавните структури и сме направили подобрение на закона. Има една дума в закона , за която се хванаха и президента и прокурора, а именно урбанизираните територии, защо ще ги давате на охранители и го дадоха на конституционния съд. Сега ще видим кой е прав, моите хора са ме убедили, че това е правилно и аз съм се доверил на тях.Ако Конституционния съд каже, че е незаконно да махаме ги, но всичко това е за подобряване на реда и сигурността на гражданите“., заяви министър Радев.

„Българската граница се определя като най- добре пазена, а и ние председателстваме Съвета на ЕС и като се случи нещо такова- всички се фокусират върху нас. Фактът, че се е случило такова нещо е притеснителен“, каза още Радев.
Той припомни, че терористите при атентата в Париж не са били сирийци, а родени във Франция. Радев коментира още, че този случай на Гранична полиция не е първия. „Преди това имаше друг случай и беше назначена проверка, като аз ще проверя дали всички бяха наказани по веригата. В този случай не ставаше дума за самолет, а само за пропускане на един гражданин. Сега разбирам, че целият самолет не е бил проверен. Има проверка и чакам резултатите. Ще проверим кой е виновен, защото цялата тази ситуация е притеснителна. То един човек е опасно да премине, а представете си повече хора. Аз се радвам, че не се е стигнало до това, но това е прецедент“, каза министър Радев.

На въпрос дали министър Радев ще приеме оставката на директора на ГД “Гранична полиция“, ако той я подаде, Радев каза, че ще си помисли.
„Аз много внимавам за кадрите в МВР, тъй като трудно набираме качествени хора. Аз като министър трудно се освобождавам от хора, които са работили в системата. Дори някой, който е предложен за уволнение- пак го проверявам . Трудно се създават хора с опит. Първо трудно се намират качествени хора , но има правила и ако някой ги е престъпил трябва да си отиде“, каза Радев.

 

Материалът / Видео/ Кмет от Пиринско поиска пистолет от вътрешния министър да охранява селото си, министър Радев го отряза е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване