03/23/18 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Една пета от хотелите крият цените си

 Едва 22 на сто от родните хотелиери не обявяват цените на сайтовете си. Това показват резултатите от проучването на Travel Academy за маркетинговото позиционирането на българските хотели.

В същото време световните тенденции показват, че 73% от потребителите не биха потърсили контакт на сайта на хотела, ако там няма цени, а 36% биха потърсили резервация чрез онлайн система или туроператор. При 75% от изследваните хотели се оказва, че не е ясно определено обявените цени за какъв сезон или година се отнасят и често е причини за загуба на клиенти.

Един от изводите от проучването между 425 произволно избрани места за настаняване е, че има изостаналост в маркетинга и технологиите сред хотелиерите, които очакват материално-техническата база сама да привлича туристи, отбеляза Димо Желев от Travel Academy.

Само 15 на сто от хотелите у нас имат вариант за виртуална разходка, докато в местата за настаняване от страните от Западна Европа този процент достига до 25 на сто. Международни изследвания показват, че около два пъти е по-голяма вероятността за интерес за резервация на стая, ако хотелът предлага панорамна разходка.

Около половината от хотелите имат мобилна версия на сайтовете си, а през последните 6 години ръстът на резервации през смартфони е нарастнал с 2300%. Тенденция до 2020 г. резервациите през мобилни телефони да доминират над тези през компютрите. 30 на сто от изследваните обекти с по-ниски категории нямат изобщо интернет страници или ако имат, то информацията не е актуална.

По думите на Антон Пенев от Travel Academy сред основните предизвикателства пред бранша в следващите две години е гарантиране безопасността на туристите, и навлизането на технологиите и споделената икономика. Тази година запазване на нивата от предходната, която беше най-успешна за туристическия бранш. Водещите пазари се запазват Германия, Румъния и Русия, а ръст се отчита на записванията от Великобритания, Украйна и Полша връщат се и полските туристи. Българите основно търсят системата "ол инклузив", особено в морските курорти.

На 15 септември 80 хотела в София Пловдив ще се включат в "Нощ на хотелите". Срещу 50 лева ще може да пренощуваме в хотел от висока категория с включена закуска.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване