03/23/18 07:00
(http://www.clubz.bg/)

Паркирането в София - и с банкова карта през телефон

Паркирането в "синя" и "зелена" зона в София вече ще може да става и с банкова карта чрез приложения на мобилния телефон. За новата опция съобщиха от Центъра за градска мобилност преди дни, а вече столичани и гостите на града могат да свалят приложение от сайта на дружеството - www.sofiatraffic.bg.  

Цената на паркирането не се променя – 1 лев за „зелена“ зона и 2 лева за „синя“ зона на час. Условието е клиентът да има интернет на телефона и приложение - такова вече е разработено за операционните системи Android и iOS.  

Вариантите за плащане на престой с SMS и хартиени талони остава. Плащането с банкова карта обаче ще има още едно удобство -  системата ще позволява еднократно плащане за 2 часа паркиране - колкото е позволено в "синя" зона, и за 4 часа - в "зелена". Чрез SMS услугата трябва да се подновява на всеки час с ново съобщение, за да се избегне поставяне на скоба на колата или репатрирането й с "паяк" до наказателен паркинг. 

Мобилното приложение за плащане с банкова карта през телефон има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобилът. Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез SMS, тъй като външни мобилни оператори не позволяват този вид разплащане.

Центърът за градска мобилностнасърчава внедряването на технически иновации и остава отворен за предложения за мобилни приложения, които улесняват гражданите, съобщиха още от дружеството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване