03/23/18 11:11
(http://www.clubz.bg/)

Похитителят във Франция искал освобождавене на терориста Абдеслам

Двама души са убити и десетина са ранени при стрелбата и вземането на заложници в супермаркет във френския град Треб, предаде Асошиейтед прес, цитирайки полицията. Похитителят е поискал да бъде освободен Салах Абдеслам, един от извършителите на терористичните актове в Париж през ноември 2015 г., когато загинаха 130 души, съобщава френската телевизия Бе Еф Ем.

По-рано бяха освободени няколко заложници, но не е ясно дали са останали други. Кметът на града каза, че всички заложници били освободени, а в магазина оставали само нападателят и един полицай, но жандармерията не потвърждава. Първите съобщения бяха, че заложниците са били осем.

"По всичко личи, че случващото се е терористичен акт", каза френският премиер Едуар Филип.

Според "Фигаро" единият от загиналите е служител в супермаркета. Няма информация за втората жертва.

Похитителят е обявил принадлежността си към терористичната организация "Даеш" ("Ислямска държава"), съобщи "Евронюз". Очевидец твърди, че нападателят викал "Аллах акбар", влизайки в магазина.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колом потвърди, че се провежда специализирана операция. Той е заминал за град Треб. Мобилизирани са три хеликоптера и жандармерия, казват източници на "Фигаро".

Заложническата криза се развива в супермаркет на 10 км от историческия град Каркасон, който е и туристическа атракция. Преди да влезе в търговския обект, нападателят е ранил полицаи, съобщава "Фигаро".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване