03/23/18 12:50
(transmedia.bg)

Стрелба и заложници във Франция, има убити

 

Поне двама души са били убити по време на взимането на заложници от ислямист в южния френски град Треб тази сутрин, според източници, близки до случая.

Вземането на заложници е станало няколко минути, след като полицай е бил прострелян в съседния град Каркасон, но между двата инцидента няма връзка. Френският министър-председател Едуар Филип нарече ситуацията с взимането на заложници в Треб „много сериозна”.

Заложниците вече са освободени, а в сградата се намират само нападателят и полицай. Похитителят извикал към полицаите, че е „войник на „Ислямска държава“. Въоръженият нападател е стрелял след като влязъл в Super U supermarket около 11.15 ч. сутринта.

Свидетел каза, че нападателят бил въоръжен с ножове, пистолет и гранати и извикал „Аллах Акбар“, докато влизал в супермаркета. Префектурата съобщи, че инцидентът се разглежда като терористичен акт. На място спешно са изпратени големи полицейски сили – около 140 души.

АФП предаде, че антитерористичният отдел на прокуратурата на Франция е започнал разследване по случая.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване