03/24/18 15:17
(http://offnews.bg)

България ще гони руски дипломати заради Скрипал, твърди Гардиън

10 държави ще подкрепят санкциите срещу Русия заради случая "Скрипал" във Великобритания и ще гонят руски дипломати - сред тях е и България. Това твърди британското издание "Гардиън", като според медията се очаква в близките дни и други европейски държави да влязат в списъка.

Франция, Германия, Полша, Ирландия, Холандия, Естония, Латвия, Литва, България, Чехия и Дания са държавите, които ще гонят руски дипломати.

"Това, което се случи във Великобритания, е невиждано", каза френският президент Еманюел Макрон за Скрипал след срещата на лидерите в ЕС, проведена тази седмица.

На нея присъства и Бойко Борисов, който от своя страна поиска повече доказателства за твърденията на Великобритания, че Москва стои зад отравянето на шпионина Скрипал.

„Времето, в което масово се отзовават дипломати, надали ли ще доведе до повече мир, до повече спокойствие и разбирателство", посочи още министър-председателят.

„Гардиън“ цитира британския премиер Тереза Мей, която преди да си тръгне от Брюксел е заявила, че новите доказателства, предоставени на 27-те европейски лидери са ги убедили в британския анализ на инцидента в Солсбъри.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване