03/25/18 22:18
(http://budnavarna.bg/)

Бойко Борисов инспектира строежа на бул. „Васил Левски“

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на новата част бул. „Васил Левски“ във Варна. Борисов използва визитата си във Варна за днескашната среща на върха Турция-ЕС, за да се запознае с най-мащабният инфраструктурен проект в морската столица. На строителната площадка премиерът се появи в компанията на кмета Иван Портних.

„Запознах се със строителните дейности при изграждането на бул. „Васил Левски“ във Варна, който е най-мащабният инфраструктурен проект в града за последните десетилетия и ще позволи извеждането на трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортите. При строителството на булеварда ще бъдат изградени и големи мостови съоръжения, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни комуникационни връзки.“, сподели премиерът Борисов.

Запознах премиера Бойко Борисов със строителните дейности по изграждането на бул. „Левски“ – най-мащабният проект на Варна от десетилетия, за който държавата отпусна 80 млн. лв. Изградили сме над 1200 пилота, работим по мостовите съоръжения, готови са голяма част от подземните комуникации. Създали сме добра организация, екипите работят и през почивните дни, движим се по график., съобщи на свой ред кметът Портних.

До средата на август се очаква да приключи по-голямата част от над 3-километровия участък при изграждането на бул. „Васил Левски“ във Варна. Строежът на най-мащабния инфраструктурен проект за последните десетилетия в морската столица бе проверен от премиера Бойко Борисов и кмета на града Иван Портних, информираха от Министерския съвет.

Очаква се трасето да изведе трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортите извън морската столица. За реализацията му правителството отпусна през миналата година 80,5 млн. лева.

В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 пилота за укрепване на трасето. При строителството на булеварда ще бъдат изградени и големи мостови съоръжения, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни комуникационни връзки, уточниха от МС.

Материалът Бойко Борисов инспектира строежа на бул. „Васил Левски“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване