03/26/18 10:07
(transmedia.bg)

64 са жертвите на пожара в търговски център в Русия

 

64 са жертвите на пожара в мола в град Кемерово. Министърът на извънредните ситуации Пучков заяви, че това е окончателният брой. Шест от телата са все още в сградата. Пострадалите са около 80 души. 16 се водят все още безследно изчезнали. На отделни места в сградата избухват наново локални пожари. Повечето от загиналите са деца, според други местни източници загиналите деца са само 9.

Загинали са и 200 животни от 25 вида, които са обитавали зоопарк на третия етаж, съобщи ТАСС.
Вчера след обяд децата от южносибирския град са се оказали в огнен капан. Огънят лумнал на четвъртия етаж и бързо се разразил. Противопожарната система не се задействала. За да се спасят, някои започнали да скачат от прозорците. Засега се разследват две версии. Едно от децата в залата с батута е носело запалка. Другата е неизправност в електрическата система.

Евгений Дедюкин, зам.-директор на Службата за извънредни ситуации, Кемерово: „Пожарът обхвана площ от 1500 квадратни метра. Конструкцията на търговския център е много сложна, има много запалими материал.“

При пожара част от покрива на търговския център рухнал върху 2 зали. Това затруднило спасителната операция.

Повече от 17 часа пожарникарите се бориха със стихията. В гасенето участваха над 600 огнеборци. Губернаторът на Кемеровска област съобщи, че на пострадалите ще се платят по 1 млн. рубли обезщетение.

Руската редакция на Би Би Си съобщи, че по документи търговският център е собственост на Надежда Василевна Суденок . Лице със същото име, презиме и фамилия е участвало в изборите за местен парламент от името на партията на Владимир Путин „Единна Русия“. Суденок е собственичка на комплекса от 2016 г.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване