03/26/18 14:09
(http://offnews.bg)

В Китай забраняват татуировките

Правителството на Китай е започнало борба срещу татуировките, която засяга пряко футболните национали на страната. По време на 1/2-финалния мач на азиатците с Уелс от турнира China Cup множество китайски футболисти бяха прикрили татуировките си с лепенки.

Срещата беше излъчвана пряко по китайска телевизия и местната федерация изрично заповяда на играчите, белязани с мастило, да бъдат прикрити всички символи.

Все още не е ясно дали ще бъдат наложени подобни норми и в националните турнири на Китай. Комунистическата страна е решена да се бори срещу модерните течения, за да запази традиционните ценности.

Припомняме, че през лятото немски учени откриха, че футболистите вредят на здравето си, когато си правят татуировки. Безброй звезди са покрили големи области от техните тела, ръце и крака с боди арт през последните години, като германските експерти вече претендират, че това оказва влияние на физическото състояние на играчите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване