03/26/18 08:38
(http://budnavarna.bg/)

„Вокил“ взе 5 медала от държавното по кикбокс, Румина Георгиева шампионка

Титла за Румина Георгиева и четири сребърни медала в Шумен.

Това е равносметката на варненския „Вокил“ от държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик в зала „Плиска“, домакин на което бе  местния клуб „Шуменска крепост“.

Медалисти в своите категории и възрастови групи от „Вокил“ са:

  1. Румина Георгиева – републикански шампион на България при жените клас А до 56кг.
    Безапелационна Руми показа истински кикбокс. 

    Румина Георгиева2. Яни Янчев – репубикански вицешампион при мъжете клас А до 71кг.

  2. Яни се изправи във финалната си среща срещу балканския шампион от 2017г. в този стил Димитър Пенчев от СК „Скорпион“ (Плевен). Макар за първи път Яни да играе при мъжете, той се раздаде, успя да пласира много точни удари и се стараеше да не отстъпва на противника си. 

    Яни Янчев3. Халил Халил – републикански вицешампион при ЮСВ до 71кг.

  3. Той имаше тежката задача да излезе срещу носителя на балкански пояс при професионалистите Добри Радев от СК „Патриот“ (Дупница). 

    Халил Халилов4. Даниел Янчев – републикански вицешампион при ЮМВ до 60 кг.

  4. След два изиграни мача в първия ден на шампионата Даниел получи контузия в пищяла на десния крак. Това бе и причина да не може да използва най-мощното си оръжие, което му донесе две победи. 

    Даниел Янчев5. Дениз Февзи – Републикански вицешампион при ЮМВ до 57кг.

  5. Дебютант, който в първия ден спечели заслужено, и тепърва ще се бори и ще доказва своите възможности. 

    Дениз ФевзиЕто какво заяви след успехите председателят и главен треньор на клуба Галин Димов: „Доволен съм от момчетата. Това са абсолютни дебютанти в кикбокса с изключение на Руми и Яни Янчев, който бе прекъснал за доста дълго време.  Давам си сметка, че се впуснахме в едно от най тежките състезания, тъй като стила е подходящ за всички и в повечето категории се играеше по два мача, за да влезеш в медалите и то в един ден през няколко часа. Дори момчетата, които останаха без медали, заслужават адмирации за мъжествеността, която проявиха, впускайки се в такова сериозно състезание. Далеч съм от мисълта, че винаги ще сме на първо място, но разбира се това е нашата крайна цел. За тези, които достигнаха до финалите, но не издържаха на напрежението искам да кажа, че само времето и добрата подготовка ще ги калят и в следващото състезание ще стоят на първото място. Знаете, че в клуба се работи здраво и с колегата треньор Димитър Георгиев ще отдадем нужното време и внимание на всеки един от тях, за да бъдат в топ форма“.

Материалът „Вокил“ взе 5 медала от държавното по кикбокс, Румина Георгиева шампионка е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване