03/26/18 08:46
(http://budnavarna.bg/)

Във Варна не се пуши на закрито, не се продава алкохол на непълнолетни и децата се хранят здравословно

снимка: Будна Варна

През периода от 16 до 22 март са извършени 216 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол във Варна, съобщиха от пресцентъра на РЗИ в града за BudnaVarna.bg.

РЗИ-Варна са извършили 35 проверки във връзка със забраната за продажба на алкохол на лица под 18 години, не са констатирани нарушения.

Извършени са и 134 проверки за спазване забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места, включително обществения транспорт, закритите работни помещения и на някои открити обществени места.

През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ е постъпил един сигнал, по който е започната процедура по проверка и отговор. Отработени са 1 жалба и 2 сигнала.

Жалбата е прекратена, единият сигнал е основателен, а вторият е неоснователен.

Здравните инспектори от Варна са осъществили и 11 проверки по Уведомления от Агенция „Митници“ за внос на облекла (в т.ч. бельо и спално бельо) с произход трети страни за съдържание на азобагрила.

Представени са протоколи от анализ за внесените партиди облекла. Не са установени отклонения от здравните изисквания.

Извършени 9 проверки в кухненски блокове на детски заведения по Наредба № 2 за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год., Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 год. възраст и в бюфети на учебни заведения по Наредба №37 за здравословно хранене на учениците.

Не са констатирани нарушения.

Материалът Във Варна не се пуши на закрито, не се продава алкохол на непълнолетни и децата се хранят здравословно е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване