03/26/18 08:13
(http://budnavarna.bg/)

Одобриха техническия проект на „Синя зона“

снимка: Будна Варна

Експертният съвет по устройство на територията е одобрил техническия проект на „Синя зона“ в централна градска част и е предложил да бъде издадено разрешение за строеж, научи BudnaVarna.bg.

В началото на миналата седмица шефът на предприятието „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов обясни, че след одобрението на ЕСУТ е необходима заповед на кмета, за да започне полагането на вертикална и хоризонтална маркировка. Ако не възникнат пречки, очакванията са синята зона да стартира през месец май.

Платеното паркиране ще бъде въведено едновременно във всички улици на централна зона. Планът е на първи етап да има общо 2600 паркоместа. Постоянно живеещите в зоната ще имат възможност за паркиране през целия ден срещу месечна такса от пет лева без да им е осигурено конкретно място. Таксата за кратковременно паркиране ще бъде лев на час. Максималният престой е три часа. Синята зона ще функционира през делничните дни от 09.00 до 19.00 часа.

Материалът Одобриха техническия проект на „Синя зона“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване