03/26/18 14:20
(http://budnavarna.bg/)

Ще обучават безработни от област Варна за хотелиери, готвачи и озеленители

Стартира обучението на първите групи безработни лица по проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта през 2018 г.

Това съобщиха от пресцентъра на Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Варна за BudnaVarna.bg.

Предвидено е в обучения за придобиване на ключови компетентности и професионална квалификация до средата на месец април 2018 г. в Област Варна ще бъдат включени общо 393 безработни лица. На територията на Дирекция „Бюро по труда” – Варна обучение ще преминат 333 безработни лица. От Дирекция „Бюро по труда” – Долни чифлик 40 лица ще бъдат включени по проектите, а от Провадия – 20 лица.

Курсовете, които ще се реализират са по професии в сферата на туризма и дейности свързани с облагородяването на паркове и градини. Най-много са безработни лица ще бъдат включени в обучение за „готвач”, „сервитьор – барман” и „работник в озеленяването” – по 60 лица за всяка професия. Общо 53 безработни лица от областта ще преминат професионална клалификация за оператор на компютър, а 40 ще бъдат обучени за камериер. В проектите е заложено в обучение да бъдат включени и по 20 лица за професиите „администратор в хотелиерството”, „продавач-консултант”, „работник в заведения за хранене и развлечение”, „озеленител”, „хотелиер”, „ресторантьор”.

Предвижда се курсовете да приключат през месец юни 2018г., като на част от успешно завършилите професионално обучение ще бъде осигурена 3 месечна субсидирана заетост.

Материалът Ще обучават безработни от област Варна за хотелиери, готвачи и озеленители е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване