03/27/18 06:37
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Жената на годината М.Кючукова: Болезнено е да видиш как уважаван бивш учител се реди за храна

Когато застанеш зад печката за 4,5 часа и сготвиш една голяма тенджера от 100 литра ядене за бедни хора, няма как да не се почувстваш добре. Това сподели в интервю за ИА Региона Мирела Кючукова, която стана носител на приза Жена на годината в Благоевград за 2018 година.
Тя е основен двигател на дейността на кухнята за бедни към църквата в квартал Грамада.

„От 10 години работя в Неврокопската света епархия. Тогава създадохме Православния-информационен център, хората в Благоевград ме познават от работата ми в центъра. Винаги срещите ми с бедни хора са били болезнени и драматични. Когато видиш един човек, който е бивш учител и се ползвал с уважение, познат на всички ни, се реди за храна при
нас, това винаги действа мъчително и болезнено. Бог дава на всеки различни сили и всеки преценява какво да върши“,коментира Мирела Кючукова.

Според нея, на днешната жена и липсва време и сили да свърши всичко, което е запланувала. На Мирела Кючукова най-много и липсва спокойствието и любовта.

„Аз не смятам себе си за успяла жена. Ако след време децата ми успеят, тогава с гордост ще кажа, че съм успяла жена.Това което правя в един момент за мен се превърна в хоби, аз много си харесвам работата, а в кухнята, когато съм, се чувствам разтоварващо“,добави още тя.

„За жените на Благоевград мога да кажа, че се прекрасни, пожелавам им да имат повече вяра в Бога и да възпитат това нещо в семействата си“, пожела Мирела Кючукова, която е ръководител на православния център към Неврокопската епархия. Съпруга е на отец Светослав Кючуков имат три деца, две от които осиновени.

Екипът на ИА Региона честити успеха й, като и пожелава да има сили и търпение още дълги години да се занимава с това благородно начинание да храни бедните!

Материалът /Видео/ Жената на годината М.Кючукова: Болезнено е да видиш как уважаван бивш учител се реди за храна е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване