03/27/18 09:50
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Министър Петков: Социалните служители в Благоевград работят с душа и сърце

Служителите в Благоевград работят с душа и сърце и полагат усилия за хората в тежко състояние. Това заяви  социалният  министър Бисер Петков в Благоевград. Според него, 22 –те  социални услуги се управляват добре от община Благоевград.

Министър Петков е посетил всички центрове за настаняване на деца в града. Оперативна програма „Регионална политика“ продължава и акцента е грижата за възрастни хора.

Дома за хора с психични разстройства в община Струмяни се закрива. Пациентите ще бъдат настанени в нови 4 центрове финансира по оперативна програма „Човешки ресурси“.

Проектът  има две квоти за общината като работодатели и териториалния сектор и до края на месец март ще се разгледат всички подадени заявки.

На въпрос за съюза на слепите и готвените протести министър Петков отговори така:

„ За пореден път ще кажа и повторя на колегите от Съюза за слепите, че реформата, която предлагаме в медицинската експертиза  няма за цел да отнеме придобитите права. Това ,което се обсъжда е концепция, внесена миналата година в Народното събрание. С представителите на организацията трябва да продължим диалога, а не протести. Искам да се разпределя честно бюджета за хора с увреждания и услуги за личен асистент“,

В област Благоевград над 1100 възрастни хора с увреждания се нуждаят от подкрепа за битовите им нужди.Личната грижа за хората с увреждания се реализира с услугата на домашен асистент.

По време на визитата му в Благоевград, с кмета Камбитов са коментирали широк спектър от теми. „Проблем в социалната сфера са възнагражденията и това беше тема на разговор. Трудът на социалните работници не е лек, а в същото време е много отговорен. Именно затова се налага Общините, в това число и Община Благоевград, да дофинансират тези дейности. Заплащането трябва да е адекватно, защото условията са много тежки, част от потребителите са с много специфични потребности. Министър Петков прояви интерес и към социалните жилища, които в момента изграждаме в IV микрорайон“,коментира градоначалникът.

Министър Петков,изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова и Виктория Харалампиева вр.и.д.на РД „Социално подпомагане в Благоевград са посетили  и Център за настаняване от семеен тип в квартал „Струмско“.

Визитата продължава с  посещение в Кресна, където министърът ще посети Център за социална рехабилитация и интеграция, за да добие представа за социалната дейност извън Благоевград.

Материалът /Видео/ Министър Петков: Социалните служители в Благоевград работят с душа и сърце е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване