03/27/18 18:43
(transmedia.bg)

НАТО също експулсира руски дипломати

НАТО експулсира седем дипломати от руското представителство към организацията заради покушението срещу двойния агент Сергей Скрипал, предаде „Ройтерс“.

Алиансът също така е отказал акредитация на трима руски представители и е ограничил максималния размер на мисията до 20 души вместо досегашните 30, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг. Решението на НАТО е вторият случай, при който числеността на мисията се намалява.

През 2015 г. военният съюз  обяви, че свива максималния ѝ размер на руската делегация от над 50 души до 30, след като замрази военното си сътрудничество с Русия. Долната граница от 30 човека е минималното ограничение за страните партньори.

„Това ще отправи ясно послание към Русия“, каза Столтенберг. Той обаче подчерта, че Алиансът ще продължи да поддържа подход, както на отбрана, така и на диалог. Ще бъде продължена и подготовката на нова среща на съвета Русия – НАТО.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване