03/28/18 06:04
(http://regiona.bg/)

Скандално: МВР скри от обществото смърт на пътя заради полицейски началник от Кюстендил

МВР скри от обществото смърт на пътя заради голям полицейски началник. При трагичният инцидент, станал още на 13 март т. г на пътя Дупница-Кюстендил, е загинал 45 годишен мъж от с. Невестино. Близо месец от вътрешното ведомство не обелват и дума, което е нарушение на правилата на дисциплинарната практика, съобщи за Фрог източник от институцията.

Скандално е, че при запитване за случая, от местната полиция, районната и окръжна прокуратура си прехвърлят топката кой да каже дали изобщо има такова нещо. Първите казаха: „Няма да коментираме“, вторите: „Този случай не е за нас, а за окръжна прокуратура“, а третите си измиха ръцете с лаконичното: „Нищо още не е дошло при нас“. Наши източници признаха, че става дума за Захари Захариев, който е шеф в криминална полиция в Кюстендил. Установено е, че личният му автомобил е навлязъл в насрещното движение.

При сблъсък е бил ударен 45-годишният мъж, който бил настанен в Пирогов със 6 счупени ребра. Състоянието му се влошило и преди два дни той починал. Днес близките му го погребват. Те се съмняват, че разследването ще е обективно, тъй като случаят се покрива медийно. Алкохолната проба на Захариев е отрицателна. Образувано е следствено дело. Хората от Кюстендил буквално са наструхнали от гняв заради мълчанието на МВР. От няколко години институцията действа напълно избирателно при едни и същи казуси. „Бие тъпана” само за конкретни случаи, докато други ги потулва.

Материалът Скандално: МВР скри от обществото смърт на пътя заради полицейски началник от Кюстендил е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване