03/28/18 06:57
(http://regiona.bg/)

Танцьорът Мартин Влахов се разгневи: Ръководството на ансамбъл „Пирин“ забрави за 85-та годишнина от раждането на професор Кирил Стефанов

Дългогодишният танцьор в ансамбъл „Пирин“ Мартин Влахов написа гневен пост в социалната мрежа във връзка с честването на 85-годишнината от раждането на професор Кирил Стефанов, дългогодишен ръководител на ансамбъл „Пирин“, познат не само у нас, но и в чужбина като един от най-добрите хореографи, допринесли за световната слава на ансамбъла.
Ето какво написа Мартин Влахов във социалната мрежа:

„Срамота … Световно известният ансамбъл ,, Пирин,, в лицето на сегашното ръководство и по точно в лицето на художествено творческия състав не предприе абсолютно никакви действия за отбелязване на утрешната 85-та годишнина от раждането на великия професор Кирил Стефанов. Човекът, създал и утвърдил ансамбъла като една от най- ярките перли в короната на българския музикален и танцов фолклор. Човекът, извел ансамбъл ,, Пирин“ на редица престижни международни сцени на всички континенти . Човекът – изключителният професионалист успял да превърне името ,, Пирин “ в синоним на качество, неспиращ ентусиазъм и творчество, име, което и до ден днешен пълни концертните зали.

Човекът, спомогнал и издигнал ансамбъла до най престижната награда Грами … Ще замълча… професорът, всички го познават … познават и творчеството му достатъчно за поне три концерта в негова памет… но уви, аз не решавам това , аз съм прост танцьор … уви, не уронвам авторитета на институцията ,, Пирин“ както и на уважаваната от мен Община Благоевград, като мой работодател , това вече го направиха други хора незачитащи усилията , труда и таланта на трети лица , благодарение на които и в момента ядат хляб…
Поздравявам колегите от Читалище ,, Никола Вапцаров“1866-град Благоевград за организацията и осъществяването на концерта в памет на професора и призовавам повече хора да отидат и да си спомнят за ВЕЛИКИЯ Кирил Стефанов .
Ще завърша с тази мисъл ,, Човек се ражда и умира сам , единствено нашите дела остават и живеят и след нашата смърт“

След качването на поста Мартин Влахов написа:
Три часа след моят пост за годишнината от рождението на професор Кирил Стефанов в 1часа през нощта на страницата на ансамбъл ,,Пирин“ във фейсбук се появи информация за голямо честване на годишнината на професора през месец май … Но … днес е датата ..

Материалът Танцьорът Мартин Влахов се разгневи: Ръководството на ансамбъл „Пирин“ забрави за 85-та годишнина от раждането на професор Кирил Стефанов е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване