03/29/18 08:59
(transmedia.bg)

БСП иска премиерът Борисов да изясни българската позиция по случая „Скрипал“

Парламентарната група на „БСП за България“ поиска премиерът Бойко Борисов да се дойде в Народното събрание и да информира депутатите за дипломатическата криза около случая „Скрипал“.

Мнозинството европейски държави обявиха в последните дни, че ще експулисират руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания заради покушението срещу руския агент Сергей Скрипал.  България за момента се въздържа от такива мерки, а единствените стъпки на изпълнителната власт се изразяват в това, че премиерът Бойко Борисов привика на консултации в София посланика на България в Русия Бойко Коцев. Очаква се двамата да разговарят утре в Министерския съвет.

Депутатът от „БСП за България“ Кристиан Вигенин поиска Борисов да даде информация за основанията за предприетите стъпки до момента. Според него трябва да има по-голяма съгласуваност на действията на институциите, тъй като се виждало, че кризата се разраства и ще има последици.

Пред „Дневник“ от Министерския съвет коментират, че Борисов няма да ходи в Народното събрание за подобни обяснения.

Изданието припомня единствения коментар на  премиера Бойко Борисов по случая: „Има факт, който е много опасен и който изисква цялата разузнаваческа и контраразузнаваческата гилдия в целия свят да се заеме. Фактът е, че има терористичен акт, хора в предсмъртно състояние, и то с нервнопаралитичен газ, забранен отдавна с конвенции. Който го е направил – дали е Русия, дали е терористична организация, но на всяка цена извършителите и преди всичко поръчителите да бъдат разкрити.“

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче обяви, че България ще ще покаже съпричастност и солидарност с Великобритания и ще вземе правилното решение за експулсирането на руски дипломати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване