03/29/18 06:26
(http://budnavarna.bg/)

Петима задържани за денонощие за притежание на наркотици

снимка: Будна Варна

Общо петима души за били задържана във Варна в рамките на денонощие за притежание на наркотични вещества.

В ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на автомобил с водач на 26 г. от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си топче, съдържащо суха тревиста маса.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна за BudnaVarna.bg.

Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,65 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

В местност «Сълзица», при извършване на полицейска проверка на автомобил с водачка на 21 г. от Варна, и пътничка на 25 г. от Павликени, неизвестни на МВР, е установено, че едната държи в себе си топче, съдържащо суха тревиста маса, и пакетче с бяло кристално вещество.

Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,64 гр. и амфетамин с тегло 0,09 гр.

По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Двете жени са задържани за срок до 24 часа.

При извършване на полицейска проверка на младеж на 19 г., местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе електронна везна със следи от суха тревиста маса.

Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,01 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Младежът е задържан за срок до 24 часа.

При извършване на полицейска проверка на мъж на 37 г., местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество.

Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Материалът Петима задържани за денонощие за притежание на наркотици е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване