03/29/18 05:45
(http://budnavarna.bg/)

Поредно заседание на делото срещу Анита Мейзер

Поредно заседание на делото срещу Анита Мейзер ще се проведе днес – 29 март пред Апелативния съд във Варна.

Днес трябва да бъде представена и изготвената експертиза, с която да се установи възможно ли е Николай Димов сам да е причинил смъртта си. По искане на адвокатите на майката на починалия, съдът постанови експерти да изготвят становище дали е възможно той сам да си сложи две свински опашки на врата, лежейки с вързани крака по корем на масажната маса, а след това да падне на земята по гръб. В залата ще трябва да се яви и споменатият от Анита полицейски служител Радев, който по думите й я е насочил към измамни показания.

При последното гледане на делото, на 23 февруари, Анита Мейзер излезе със съвсем нова версия за случилото се и заяви, че е невинна и не е убила мъжа си. Обвиняемата поиска от Апелативния съд във Варна да бъде пусната на свобода, защото не е извършила престъплението, за което е била задържана през август 2016-та.

Година и осем месеца след смъртта на съпруга си тя разкри пред съдебния състав, че не е виновна и той сам се е умъртвил като е стегнал свински опашки около врата си. Анита го оставила да лежи по корем на масажната маса със свински опашки на краката и излязла, за да купи кухненска хартия и яйца от денонощния магазин. В това време Николай сам затегнал още две пластмасови стяжки около врата си и така починал. Миската заяви, че досега е поддържала друга версия по съвет на адвокатите си, но вече не се страхувала от затвора, само искала името й да бъде изчистено.

Анита добави и, че по съвет на полицая Веселин Радев е дала фалшиви показания. Тя спомена, че във фаталната нощ на паркинга пред кооперацията, със съпруга й срещнали неговите приятели Иво Гела и Шванца, но после уточни, че „двете момчета“ нямали общо с убийството. Според нея полицаят, дошъл първи на местопрестъплението, и казал да не ги споменава, защото те са подсъдни и ще трябва да ги викат да дават обяснения.

Защитата на Мейзeр поиска да й дадат по-лека мярка за неотклонение, тъй като тя е настанена в затворническа болница в София и не е в добро здравословно състояние. За да докаже, че не би се „унижила да се укрие“ миската заяви, че американският й паспорт е изтекъл на 13 февруари тази година. Освен това тя не притежавала достатъчно финансови средства.

Материалът Поредно заседание на делото срещу Анита Мейзер е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване