03/30/18 07:20
(http://regiona.bg/)

/ Видео/ Майки от квартал “Ален мак“ скочиха срещу районирането при приема на първокласници на сесия на ОбС в Благоевград

Майки от квартал“ Ален мак“ скочиха срещу критериите за приема на първокласници в предстоящата 2018-2019 учебна година в Благоевград. Недоволството си изразиха днес на сесия на ОбС в Благоевград.
Майката на три деца Огняна Бошкилова от името на инициативен комитет обясни,че недоволството им е срещу районирането и ще се борият със всички мерки.

„Искаме район Ален мак да се присъедини към район „Еленово“ и„Орлова чука“,подчерта майката и обясни,че с проблеми си ще запознае бъдещия омбудсман на Благоевград и Мая Манолова.

„Наредбата лишава нашето право да избираме училище.Децата от едно и също семейство ще се наложи да учат в различно училище.Това ще доведе до корупция“,категорична бе Огняна Бошкилова.

Кметът Атанас Камбитов взе думата и категорично обясни,че наредбата няма да се променя.
„Община Благоевград се е съобразила със закона такъв, какъвто е, наредбата не може да се променя“,заяви градоначалникът.Това потвърдиха и зам.кметът Христина Шопова и началникът на РИО Ивайло Златанов,който е общински съветник.


Материалът / Видео/ Майки от квартал “Ален мак“ скочиха срещу районирането при приема на първокласници на сесия на ОбС в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване