03/30/18 08:51
(http://www.clubz.bg/)

Кремълската телевизия RT спира излъчване във Вашингтон

Руският прокремълски телевизионен канал Russia Today (RT) ще спре предаванията си във Вашингтон, предаде Би Би Си.

Причината е спиране на излъчването на цифровите станции WNVT и WNVC в щата Вирджиния. Чрез тях се реализираха предаванията на няколко чуждестранни канала, сред които и RT. Преди година собственикът на станциите продаде на търг честотите, по които вървеше предаването.

RT се оказа в центъра на вниманието, след като службите на САЩ започнаха да разследват евентуална руска намеса в президентските избори през 2016 г. Според тях руската програма е машина за разпространяване на прокремълска пропаганда.

Руският тв канал обаче ще продължи да работи на други платформи във Вашингтон, съобщи в туитър главната му редакторка Маргарита Симонян.

RT излъчва денонощно на арабски, испански и английски език от 2005 г. Още тогава е посочена целта на канала - да се разкаже на американците "истината за Русия", която те не знаят, и да бъде подобрен имиджът на страната в САЩ.

Малко по-късно RT се съсредоточава върху "алтернативните гледни точки" за световните събития.

RT America - американският филиал на телевизия RT, бе регистрирана в САЩ като чуждестранен агент през ноември 2017 г. Съгласно федералните закони програмата трябва да посочва източниците на финансирането си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване