03/30/18 07:47
(http://regiona.bg/)

Острието Злата Ризова пак разбуни духовете с таксите за детските градини

Общинската съветничка Злата Ризова за пореден път засипа общинската администрация с въпроси за таксите в детските градини в Благоевград. И този път питането и е свързано с Заповед № 89/23.01.2018 г. на Кмета на Община Благоевград.Тя е изпратила писмо с въпросите си,,но настоява да получи писмен и устен отговор.

„Г-н Камбитов, след приемане на следните изменения в текста на чл. 25, буква „г“ от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград и последвалото недоволство, Вие издадохте Заповед № 89/23.01.2018 г., с която създадохте още по-голямо объркване и напрежение. Още повече, че гореописаната Заповед е в пълно противоречие с приетото и влязло в сила Решение на Общински съвет. Това ме провокира да отправя към Вас следните въпроси:
1. Към настоящия момент, при какви обстоятелства не се събира такса?
2. Кой от действащите закони в Република България, Ви дава право да отмените влязла в сила Наредба на Общински съвет? По силата на кой закон Заповедта Ви може да се противопостави на Наредбата?
3. За предходния месец колко са неприсъстващите деца, за които не е заплатена такса?
Ще Ви бъда благодарна, ако към отговора на настоящото питане приложите и справка за последния месец на отсъстващите деца, които са освободени от такса (придружена със съответните медицински документи) от една детска градина по Ваш избор“, попита Ризова.

След въпросите на Злата Ризова зам.кметът Христина Шоповаобясни,че е изпратен писмен отговор с подробни разяснения.Тя даде справка за медицинските бележки, липсващите деца и болничните в примерни детски заведения в града.

 

Материалът Острието Злата Ризова пак разбуни духовете с таксите за детските градини е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване