03/30/18 08:43
(http://regiona.bg/)

Официално: Проф. Крум Кацаров и Константин Цеков станаха Почетни граждани на Благоевград

С 34 гласа „за“ 1 „против“ и 3 „въздържал се“ и една невалидна бюлетина
проф. д-р Крум Кацаров стана Почетен гражданин на Благоевград. Отличието му е за принос в развитието на съвременната гастроентерология в България.
„Почетен гражданин“ стана и Константин Цеков,след повторно тайно гласуване.Това се наложи тъй като при първия вот имаше 27 гласа „за“ при необходими минимум 28.

К.Цеков  е един от основателите на групата ФСБ, отличието му е за принос в развитието на българското изкуство и култура и популяризирането на Благоевград.

На днешното заседание единодушно бяха одобрени за финансиране процедури „Инвитро” със средства от бюджета на Община Благоевград за 15 бездетни двойки.  Беше  гласувано и предложението за отпускане на еднократна финансова помощ на Славомир Стефанов Костадинов, живущ в гр. Благоевград,  ул.“Кръстьо Асенов“ № 24, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

Общинските съветници ще разгледат предложения относно приемане на План за противодействие на тероризма на територията на община Благоевград, както и одобрение на междинна оценка на изпълнението на Общинския план за развитие 2014-2020 г. Ще бъде гласувано и предложение за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на имоти за поставяне на преместваеми обекти.

 

 

Материалът Официално: Проф. Крум Кацаров и Константин Цеков станаха Почетни граждани на Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване