03/30/18 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Още една френска компания с интерес за завод у нас

 Още една голяма френска компания от самолетната индустрия проявява сериозен интерес да построи завод у нас. Вчера министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи новината при подписването на Меморандум за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Горна Оряховица.

В момента се изгражда заводът за самолетни части на френската компания „Латекоер“ в „Тракия икономическа зона“. Компанията е водещ доставчик в самолетната индустрия, а край Пловдив ще произвеждат части основно за глобалния гигант Airbus. Цялото съоръжение е разположено на 5000 кв. м, от които 4000 кв. метра производствена площ и 1000 кв. м административна.

Община Горна Оряховица вече е идентифицирала свой терен, подходящ за индустриални цели. Става дума за имот от около 300 дка, бивши казарми, който е с нов подробен устройствен план и вече одобрени за изграждане електро- и ВиК схема за захранване на всички новопроектирани имоти. Парцелът разполага с добра техническа инфраструктура, като е особено атрактивен с близостта си до международното летище в Горна Оряховица и с товарна гара.

До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, както с областна администрация Кърджали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване