03/30/18 08:47
(http://budnavarna.bg/)

Приключи вторият етап на академия „Иновация в действие“

Кандидатите трябва да финализират и предадат своите проекти в сферата на иновациите до началото на април

29 март 2018 г. В края на месец март 2018 г. приключиха Работилниците по иновации, част от  четвъртото поредно издание на академия „Иновация в действие“. Те включваха присъствени и онлайн сесии и обучения по международни инструменти и методологии в сферата на иновациите с теория, упражнения, постоянна обратна връзка и дискусия между участниците и фасилитаторите. Работилниците се проведоха във Варна и София, като участие в тях взеха над 100 млади предприемачи.

Академия „Иновация в действие“ е социално-отговорна инициатива на „Солвей Соди“, която цели развиване на знанията и практическите умения на младите хора в създаването на иновативни проекти. Основен партньор в осъществяването ѝ е „Аурубис България“.

Програмата на работилниците обхвана срещи между кандидати и ментори, също и с гост-говорители с богат опит в различни сфери, както и нетуъркинг събития в неформална среда. Различни теми, сред които генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и редизайн на иновативни продукти и създаване на устойчиви бизнес модели, вдъхновиха младите хора и ги мотивираха да разработят свои проекти. Според организаторите опитът и контактите с утвърдени специалисти е гаранция за бъдещ успех и професионално развитие на всеки млад човек.

След края на втория етап графикът на академия „Иновация в действие“ продължава с:

  • Подаване на проекти на участниците в Академията: до 9 април 2018 г.
  • Кандидатстване за външни лица: от 19 март до 23 април 2018 г.
  • Обратна връзка на всички участници и преселекция на 10-те финалисти: от 9 до 30 април 2018 г.
  • Работа и подготовка на финалистите за презентация пред журито: от 7 до 21 май 2018 г.

През месец април ще бъдат избрани десетте печеливши проекти, а месец по-късно те ще бъдат представени пред компетентното жури от експерти в различни сфери на бизнеса: Спирос Номикос, председател на журито и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД и генерален мениджър на Група „Солвей“ за България; Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД; Стефан Делайе, председател на Борда на директорите на Havas Group България, както и председател на Френско-българската търговска и индустриална камара от 2012 г.; Дидие Щосел,  изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Nova Broadcasting Group; Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ); Цветелина Тенева, основател на The Business Institute.

В края на месец май те ще оценят най-добрите проекти и ще изберат онези три от тях, които заслужават наградите в конкурсната част.

 

Повече за Академия „Иновация в действие“ 2017

Академия „Иновация в действие“ е проект на „Солвей Соди“ АД и стартира през 2013 г. През 2016 г. към инициативата се присъединява и „Аурубис България“ АД като основен партньор. „Иновация в действие“ се развива в две фази – академия и състезателна част. Всеки студент или завършил в последните пет години има право да кандидатства за включване в обучителната част, като само 100 от всички кандидати се одобряват за участие в академията. С помощта на утвърдени специалисти и експерти в областта на иновациите и предприемачеството участниците се научават как да създадат проект, както и как да го направят финансово устойчив и значим, за да доведе до реален ефект за обществото.

Състезанието дава шанс на завършилите академията, както и на всички останали, които са студенти или завършили в последните пет години, да разпишат свой проект и да кандидатстват за награди, предоставени от организаторите. Най-добрите три проекта ще получат награди, съответно Първа награда – участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел – една седмица през август 2018 година, Втора награда – магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, и Трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

За повече информация:

Сияна Гочева-Ангелова, PR Director, Havas PR, 0884 666 338, siana.gocheva@havas.bg

Материалът Приключи вторият етап на академия „Иновация в действие“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване