03/31/18 14:34
(http://regiona.bg/)

Ученици от НХГ-Благоевград премериха сили в състезание за медийна грамотност

Ученици от НХГ“ Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград премериха сили в състезание на тема „Медийна грамотност – безопасен интернет“. Състезанието е една от поредицата дейности за популяризиране на медийната грамотност в училище, чрез която се фокусира вниманието върху уменията на учениците да намират, преценяват, използват и произвеждат правдива информация в изобилието от медийни и дигитални източници. Събитието бе организирано от Миглена Велячка и Албена Узунова в месеца на „Безопасен интернет“.

В него взеха участие учениците от 8-ми  клас. В първата част на състезанието, всеки от отборите трябваше да разреши конкретни казуси от следните дигитални области на компетентност: безопасност, комуникация, информация, решаване на проблеми и съдържания. Отборите работиха екипно като търсеха информация в интернет и дискутираха зададения проблем.

Във втората част на състезанието всеки от отборите представиха решението на казуса пред комисия в състав: Марин Митов – директор на НХГ, Светла Солачка – зам. директор по УВД, Албена Узунова и Миглена Велячка.

Всички отбори показаха отлични познания по темата, като първо място спечелиха учениците от 8-ми В клас.

 

Материалът Ученици от НХГ-Благоевград премериха сили в състезание за медийна грамотност е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване