04/01/18 23:52
(http://budnavarna.bg/)

Варненският квартал „Изгрев“ излиза на протест

Живеещи в ж. к. „Изгрев“ във Варна организират протест днес, научи BudnaVarna.bg. От 17:30 до 18:30 часа на бул.“Хр. Смирненски“ пред входа на Военоморската болница, гражданите ще изразят несъгласието си с дискриминацията, която общината упражнява спрямо тях.

Протестът се организира заради проблемите в квартала като липса на инфраструктура, канализация, както и за неоправдано високите данъци.

Според инициаторите на стачката, ж.к.“Изгрев“ е квартал само на хартия, за да плащат 2 пъти по-големи налози от тези, които се начисляват във „Владиславово“. Същевременно за инфраструктурата общината няма средства, жалват се живеещите в района.

Жителите на квартала са на мнение, че община Варна трябва да им върне парите за данъци, тъй като не се влагат никакви средства в инфраструктура на квартала. В писмото пише, че „Квартал“ е само „на хартия“ – за плащане на данъци, а „когато трябва да се изгради инфраструктура, за нас все няма средства и не сме приоритетни“! Гражданите искат или инфраструктура, съответстваща на заплащаните данъци или налозите им да бъдат намалени два пъти.

Протестиращите планират да затворят булеварда.

Припомняме това не е първият път, в който жителите на квартала ще излязат на протест. Проблемите са от години и протестите също.

Протестните действия ще се провеждат всеки понеделник от 17:30 до 18:30 ч. пред Военноморска болница, заканват се жителите на квартала.

Материалът Варненският квартал „Изгрев“ излиза на протест е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване