04/02/18 20:03
(http://budnavarna.bg/)

Музикалното „Варненско лято“ в звезден ореол

Оперната дива Александрина Пендачанска ще пее на тържественото откриване на 24 юни, от 20 часа, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, а феноменалният цигулар Ара Маликян ще свири на гранд финала на фестивала на 2 ноември, в 20 часа, в Двореца на културата и спорта, научи BudnaVarna.bg.

Блестящата българска оперна прима Александрина Пендачанска, която днес празнува 30-годишната си сценична дейност с концерт в НДК, ще пренесе празника и във Варна в началото на лятото с първия концерт на Международния музикален фестивал „Варненско лято” 2018. На 24 юни тя ще бъде звездата на официалното откриване на най-дълголетния български фестивал в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Пендачанска ще излезе на сцената с Варненската филхармония под палката на маестро Пиеро Романо от Италия и ще изпълни едни от емблематичните си арии от опери на Хендел, Моцарт и Верди.

Билетите за концерта на Александрина Пендачанска са в продажба от Билетния център на ФКЦ и онлайн.

Ара Маликян – това е голямата звезда, която ще сложи бравурния финал на Международния музикален фестивал „Варненско лято”. Гастролът на световно известния цигулар и талант с пословичен колорит е по покана на Община Варна и AGBU-Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган. Ара Маликян ще излезе в Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта на 2 ноември от 20 ч. със своя много личен проект „Невероятната история на една цигулка”. Ценителите ще съпреживеят заедно с емоционалния виртуоз композициите от 25-ия му албум, в който главен герой е уникалната цигулка, сътворена в Модена, Италия. Пристигнала при малкия Ара, когато той е само на 3 години, тя остава с него и до днес. Тогава баща му – също цигулар, вече го е научил да свири на цигулка и му подарява италианския инструмент. Останалото е история. Тази история Ара ще разкаже във Варна заедно с група изключителни музиканти в своя експресивен кросоувър проект.

Ара Маликян е носител на множество високи призове, сред които са първите награди „Феликс Менделсон“ в Берлин, „Пабло Сарасате“, Испания, „Николо Паганини“ в Генуа, „Родолфо Липицер“ в Гориция, Италия и други. Досега Ара е гостувал само веднъж в България – през февруари 2017 в Зала 1 на НДК в София. Концертът на 2 ноември от 20 ч. в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта е първото му гостуване във Варна.

Първите билети за концерта във Варна са на промоционални цени и са в продажба в системата на Eventim в цялата страна, на касата на Двореца на културата и спорта, на касата на Фестивалния и конгресен център, както и в сайта на Eventim.

Материалът Музикалното „Варненско лято“ в звезден ореол е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване