04/03/18 07:03
(http://regiona.bg/)

Благоевградчанката И.Павлова: „Ало“ измамници ми поискаха 18 000 лв., заканиха се да ми отрежат пръста

Благоевградчанката И.Павлова често е атакувана от ало измамници, но никога не се подава на натиска им. Жената успява винаги да им натрие носа.

И.Павлова е служителка в Полиграфията в Благоевград и признава, че за първи път ѝ звънят преди 3 месеца, а преди няколко дни се позвънява на стационарния ѝ телефон и се повтаря опита за наглата измама.

„ Обадиха ми се към 9.30 сутринта. Мнимият полицай се представи като следовател от криминален отдел под името Стоян Георгиев и каза да му звънна на номер 112, ако ми се обадят съмнителни лица.
Поискаха ми 18 000 лева, опитаха се да ме заплащат, че ще ми отрежат пръста, но мнимият криминалист не беше много убедителен.Опитах се да се свържа със 112. Минаха 5 минути, затова затворих на мнимия криминалист. Така, че и 112 няма да помогне на гражданите, ако не са достатъчно бдителни“, пояснява безстрашната благоевградчанка.

Жената обясни още, че наглите „ало“ измамници са ѝ звъннали, защото са я помислили за възрастна дама. Ето още от нейните патила:

„От вчера ги чакам, защото знаят къде живея, те ме събудиха и гласа ми бе дрезгав и сигурно си помислиха, че е много възрастна жена.Искаха да им занеса парите на моста. Отговорих им че живея между два моста, на кой по точно и тогава последваха заплахи…“

Благоевградчанката призовава възрастните хора да запазят самообладание, когато получат обаждане от такъв тип.

„Има самотно живеещи възрастни хора.Те винаги се стресират от обажданията, но не трябва да се плашат и не трябва да дават никакви пари. Те трябва за запазят самообладание и да знаят,че 112 няма да им помогне“,завърши жената.

 

Материалът Благоевградчанката И.Павлова: „Ало“ измамници ми поискаха 18 000 лв., заканиха се да ми отрежат пръста е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване