04/03/18 06:37
(http://budnavarna.bg/)

Жители на квартал “Изгрев”: Искаме хубави пътища и канализация

Проблеми с инфраструктурата, липса на канализация и лоши пътища изкараха снощи на пореден протест жители на квартал “Изгрев” във Варна. Двадесетина собственици на имоти в района на Военна болница, направиха пешеходен преход с плакати и българския трибагреник с надеждата Общината и ВиК да обърнат внимание на проблемите им, научи BudnaVarna.bg.
Дупки като кратери и липса на тротоари, осветление и дори кофи за смет, карат хората от квартала да се чувстват забравени от местната власт. Карен Галоян живее в района от десет години, но за това време не е забелязал никакво положително развитие, освен че се заселват все повече хора. Според варненеца, много от съседите му дори не намирали смисъл да се жалват и да протестират. С лични средства хората правели дребни поправки по пътищата до имотите, само и само да не трошат колите си. Същевременно данъците са се повишили, тъй като имотите са променени от пета на трета категория.

Данъчната ставка е два пъти по-голяма от тази на имотите във “Владиславово”, където има изградена инфраструктура, оплакаха се други протестиращи. Според тях е несправедливо за апартамент в центъра данъкът да е 200 лева, а за малка къща в най-отдалечения край на “Изгрев” общината да иска 380 лева.

Друг проблем според протестиращите е, че няма улици и номера в квартала.

Тихомир Захариев признава, че в личната му карта бил отбелязан постоянен адрес в местност “Малка кокарджа”. Тази част от квартала обаче не била позната дори на полицаите от Второ районно управление. “Когато ходим да гласуваме, по десет минути ни търсят в списъка, смеят ни се”, коментира младият мъж. Според живеещите в района над Военна болница, в ж.к. “Изгрев” имало само една улица с име – “Перуника”, но и тя не била официално призната, а фигурирала само в Гугъл Стрийт.

Припомняме това не е първият път, в който жителите на квартала ще излязат на протест. Проблемите са от години и протестите също.

Протестните действия ще се провеждат всеки понеделник от 17:30 до 18:30 ч. пред Военноморска болница, заканват се жителите на квартала.

Материалът Жители на квартал “Изгрев”: Искаме хубави пътища и канализация е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване