04/03/18 14:47
(http://www.clubz.bg/)

Избягали са двама затворници от Софийския затвор

СВЯТ затвор решеткиcr

Двама затворници са нападнали служители на Софийския затвор и са избягали, съобщиха Министерството на правосъдието. Сигналът за бягството е подаден около 15.45 часа днес, когато двама лишени от свобода са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство.

В момента се извършват необходимите процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия.

Един от избягалите е опасният рецидивист Владимир Пелов, който заедно с друг нападнали надзирателите и избягали  със сиво рено. Пелов е осъден на 32 години за грабеж на златарско ателие и стрелба по полицаи, както и отвличане на майка с дете. Малко преди да бъде окончателно осъден през 2016 г., бе задържан и обвинен за убийството на двама братя в Ботевград, застреляни пред местно казино.

През 2014 г., на 30 април, други двама затворници избягаха от Централния софийски затвор през предварително прокопан тунел. Единият беше Николай Николов-Шатката с 20-годишна присъда за убийство, а другият - гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинез, съден за грабеж, отнемане на превозно средство и притежание на оръжие. 

През 2013 година, пак от Софийския затвор, избяга 30-годишният македонец Никола Ристевски, който прескочил оградата. Той излежавал присъда за източване на кредитни карти.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване