04/03/18 10:56
(http://budnavarna.bg/)

Само румънци за Великден във Варна и региона

снимка: Будна Варна

90% от туристите по Северното Черноморие за Великден ще бъдат от Румъния.

Това каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„Това са туристи, които вече няколко поредни години по Великден посещават нашите висококатегорийни хотелски комплекси. Харесва им продуктът, харесва им съотношението цена – качество и затова те са се превърнали в лоялни наши гости. Хотелите, които разполагат със СПА комплекси с вътрешни басейни са резервирани още през септември и октомври миналата година от румънски и български туроператори, които оперират на румънския пазар. Първите гости започват да пристигат в петък“, допълни проф. Стоян Маринов.

Той подчерта, че за предстоящите празници отварят само четири и петзвездни хотели със СПА центрове и вътрешни басейни, които са около 20 в курортите край Варна. Някои от тези хотели ще затворят след празниците и ще отворят след 10 май.

„Ранните празници са причина някои от нискокатегорийните хотели да се въздържат от отваряне. Цените там са по-ниски, разходите са относително по-високи и изчисленията показват, че не си струва“, добави проф. Стоян Маринов.

Материалът Само румънци за Великден във Варна и региона е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване