04/04/18 01:52
(http://budnavarna.bg/)

Атрактивните братя Герасимец идват във Варна със свои версии на джаз стандарти

На 5 април, от 19 часа, в Градската художествена галерия немското струнно дуо ще се представи в програмата „Имена от бъдещето” на ХV Европейски музикален фестивал Варна 2018.

Европейският музикален фестивал продължава силната поредица емоционални пролетни гастроли на утвърдени и млади музиканти във Варна. Програмата „Имена от бъдещето” ще срещне ценителите с атрактивното даровито Дуо Герасимец от Германия. В концерта на 5 април в Градската художествена галерия публиката ще чуе техни аранжименти на класически джаз стандарти и съвременна европейска музика. За 15-та годишнина на фестивала във Варна те ще изпълнят програма с авторски аранжименти на джаз стандарти на Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин. Публиката ще има възможност да се докосне до композиции на съвременни европейски композитори като Щефан Браун и Фазъл Сай, а втората част ще бъде изцяло от творби на самия Василий Герасимец.

Пианистът Николай Герасимец и неговият брат – виолончелистът Василий, са потомствени музиканти, родени в емблематичния за музиката град Есен в Германия. Те свирят като дует от най-ранна детска възраст и са носители на множество престижни награди, сред които награда на пубилката от реномирания фестивал Шлесвиг-Холщайн. Двамата са изнасяли редица концерти в Европа, Азия и САЩ и имат записи за радиовериги като WDR, SWR, NDR и BR.

В продажба са билетите за този интригуващ и изпълнен с енергията на младостта концерт, който ще бъде на 5 април в Градската художествена галерия. Билетите са на цена 10 лв. и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн:

Един час преди началото на концерта на 5.04. – билети могат да се купят само от Градската галерия.

Материалът Атрактивните братя Герасимец идват във Варна със свои версии на джаз стандарти е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване