04/05/18 13:44
(http://budnavarna.bg/)

Рапърът 100 кила дари тенекия мед на мецаната в Зоопарка

Цяло лято мечката Свобода от Зоопарка във Варна ще може да си похапва до насита пчелен мед. Преди дни животното получи цяла тенекия от любимото лакомство, лично доставено като подарък от рапъра 100 кила, научи BudnaVarna.bg.

Певецът всъщност е голям приятел на зоокъта и почти всеки ден идва да нагледа животните, разказа директорът Иванка Стоянова. Явор Янакиев обича да носи телешко месце на тигрицата Мирали, а наскоро дарил и слънчогледови отсевки. Остатъчният материал от слънчогледовата пита е любима храна за птиците и за някои от тревопасните обитатели на зоологическата градина.

С огромен ентусиазъм рапърът помага на животните и на ръководството на атракциона, съвсем наскоро се присъединил и към доброволците, които освежиха клетката на мечката Свобода.

Само за 4 дни къщата на Баба Меца вече е почистена и пребоядисана. В инициативата се включили представители на сдружение „Дар“ към Технически университет, деца от частна занималня в града, а също и граждани с добри сърца.

„Рапърът 100 кила никога не идва с празни ръце, постоянно носи храна или нещо друго, от което имаме нужда. Винаги намира начин да изпълнява обещанията си като се свързва със спомоществователи“, разказа още Иванка Стоянова. По думите й, рапърът ще е в основата и на празненствата в Деня на детето – 1 юни. Най-вероятно на празника, в зелените зони ще бъде изградена сцена, а освен 100 кила на нея ще се представят младежки формации. Ще има много игри и забавления.

Амбициите на изпълнителя да помогне на зоокъта са много големи и в името на животните. А една от мечтите му е в градината да има слон, разкри още Иванка Стоянова.

Същевременно зоопаркът продължава да разчита на доброволци, които да ударят рамо за освежаването на оградите, подрязването на клони и храсти, разкопаване на градинки и други.

Материалът Рапърът 100 кила дари тенекия мед на мецаната в Зоопарка е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване