04/06/18 09:07
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Младежи от Българския червен кръст събират пари за нуждаещи се семейства в Благоевград

Младо момче и момиче от Българския червен кръст тази сутрин са застанали пред вратите на храм“Въведение Богородично“ и събират пари за благотворителна кампания. Евгени Сотиров разказа на наш репортер за какво са тези каси, които държат.
„Младежите от Българския червен кръст два пъти в годината правят такава кампания, която е фондонабирателна . Събират се пари за фонд „Милосърдие“ това е най-големият фонд на Червения кръст. Парите от този фонд отиват при определено семейство, което има нужда от помощ. Кампанията се прави два пъти в годината на Великден и на Коледа.“

Фонд „Милосърдие“ оказва финансова подкрепа на лица и семейства, изпаднали в особено тежко материално положение, както и на държавни или общински социални заведения за възрастни и деца.

Съгласно правилата за управление на от постъпилите във фонда средства, отпускането на парични помощи се предхожда от предварително подадена молба за помощ в Областните организации на БЧК и внимателно проучване на всеки отделен случай. Предоставянето на парични помощи на покриващите критериите граждани или социални институции е еднократно в рамките на една календарна година.


Материалът /Видео/ Младежи от Българския червен кръст събират пари за нуждаещи се семейства в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване