04/06/18 19:51
(http://radiomilena.com/)

Министерството на туризма с обещание да отпаднат 19 документа за бизнеса

Министерството на туризма предвижда да отпаднат 19 вида документа, свързани с услугите, които ведомството предоставя на бизнеса. Те ще се набавят по служебен път, с което се цели да се облекчи работата на бранша, съобщава министерството.

Подготвя се и промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване, с които ще се разтовари браншът от ненужни изисквания. Заедно с това се търси начин съвместно с бизнеса да се набележат механизми за мотивиране на кадрите в туризма.

Отпадането на 19-те вида документи ще стане с промени в Закона за туризма, които предстои да бъдат разгледани на второ четене. С промяната на наредбата за категоризация пък при хотелите 4 и 5 звезди ще бъдат облекчени изисквания, които не влияят на качеството на обслужването.

Министерството планира от 2019 г. заедно с Министерството на образованието и науката да създаде център за квалификация и преквалификация за кадрите в туризма, цитира dnevnik . Той ще е към Министерството на туризма и ще бъде изцяло насочен към практиката. Предвижда се за лектори да се канят международно признати имена в сектора.

Публикувана на 04/06/18 19:51 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8kcql-Cwamw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване