04/07/18 15:01
(http://www.clubz.bg/)

Поне 3 жертви и 50 ранени в Германия (СНИМКИ)

Поне 3 жертви и 50 ранени останаха в Германия, след като бус се вряза в пешеходната зона в Мюнстер, съобщиха световните медии. 

Говорителка на силите на реда първоначално съобщи, че има "няколко жертви, сред тях и извършителят". Според местни германски медии загиналите са трима, говори се и за четвърти. Част от ранените са в критично състояние. Източници на "Шпигел" твърдят, че извършителят се е самоубил с пистолет.

Полицията официално е потвърдила за 20 ранени, но санитар от местната Спешна помощ каза пред шведската ТВ4 обяви, че пострадалите достигат 50 души.

Според "Ди Велт" властите не изключват възможността за терористичен атентат, но все още няма потвърждение. Разследващите проверяват за експлозиви.

Властите препоръчват на местните да избягват района - в близост до статуята Кипенкерл в старата част на града.

Към 19.00 ч Министерството на външните работи съобщи, че няма данни за пострадали български граждани при инцидента в Мюнстер. Дипломатите ни в посолството в Берлин и в генералното консулство във Франкфурт са във връзка с властите и са помолили да бъдат информирани веднага в случай, че има пострадали наши сънародници. 

Съгласно германското законодателство лични данни на пострадали български граждани може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от тях изрична молба.

Български граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Берлин: +49 30 201 0922; +49 176 122 99 190 и на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн: +49 69 509 278 13 10. 

На същия ден - 7 април миналата година бус се вряза в хората в центъра на Стокхолм, Швеция. Петима души бяха убити, 14 - тежко ранени.

През 2016 г. камион уби над 75 души в Ница, Франция, в разгара на туристическия сезон. В края на годината пък в Берлин ван се заби в тълпа на Коледния базар и уби 12 души, ранени бяха десетки. 

Очаквайте подробности.

Публикувана на 04/07/18 15:01 http://clubz.bg/66389-pone_3_jertvi_i_50_raneni_v_germaniq_snimki

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване