04/08/18 11:34
(http://www.clubz.bg/)

CNN: САЩ и Северна Корея в тайни разговори за срещата Тръмп-Ким Чен Ун

Съединените щати и Северна Корея провеждат тайни и директни разговори, за да се подготвят за срещата на върха между президента Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, знак, че планирането на очакваната среща продължава, съобщава CNN, позовавайки се на служители на администрацията, запознати с разговорите.

Директорът на Централното разузнавателно управление Майк Помпео и екипът на ЦРУ работят чрез разузнавателни канали за подготовката за срещата на върха. Американски и севернокорейски служители на разузнаването са говорили няколко пъти и дори са се срещнали в трета държава, като са фокусирали вниманието си върху установяване на място за преговорите.

Севернокорейците настояват да се срещнат в столицата им, Пхенян, посочват източниците, макар че не е ясно дали Белият дом ще се съгласи да проведе преговорите там.

Монголската столица Улан Батор също е повдигнато като възможно място, съобщават източниците. След като бъде одобрено местонахождението, датата ще бъде определена и дневният ред ще бъде обсъден по-подробно.

Един от най-доверените съветници по въпросите на националната сигурност на Тръмп, Помпео е повел усилията да се подготви за срещата на високо равнище, която Тръмп е накарала своите съветници да организират. 

Неотдавна, както и този уикенд, Тръмп каза на сътрудниците си, че очаква с нетърпение срещата на върха. Времевата линия обаче остава неизвестна, посочва CNN. Източниците обаче заявяват, че близката цел е края на май или юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване