04/08/18 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Мюнстер: микробус се вряза в хора, има жертви и ранени

 Инцидентът е станал в град Мюнстер, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Микробус се е врязъл в множество хора пред популярен ресторант в Стария град, който привлича и много туристи. 

Полицията съобщи, че има жертви и ранени. Шофьорът на превозното средство го е насочил към голяма група хора, седящи пред заведението. Трийсет души са ранени,от тях шестима с опасност за живота, съобщават агенциите. По информация на вътрешното министерство, цитирано от телевизия ntv, загинали са четирима души. Сред тях е и шофьорът на микробуса, който се е застрелял, съобщи полицейски говорител. Според "Зюддойче Цайтунг" и още няколко медии, извършителят е германец, роден през 1969 година и е имал психически отклонения. Съобщава се, че в момента полицият претърсва дома му. Източници, близки до разследването, твърдят, че деянието не е терористичен акт. Полицията отказа да потвърди или опровергае новината за идентичността на извършителя. Според медиите, в превозното средство може би има подозрителен предмет, който полицията се опитва да идентифицира. Независимо от това малко по-рано полицията съобщи, че по-нататъшните опасности засега са предотвратени.

Според силите за сигурност, случилото се носи белезите на атентат. В Туитър полицията призова хората да не разпространяват непотвърдени информации за случилото се. В близост до мястото на инцидента властите организират импровизиран пресцентър за медиите. 

Говорител на германското правителство отправи думи на съпричастие към близките на жертвите. Потрес и скръб заради случилото си - това са първите реакции и на политиците, включително на вътрешния министър Хорст Зеехофер и на министър-председателя на провинцията Армин Лашет. Полицията работи на пълни обороти по изясняването на инцидента, съобщиха властите.

(Последна актуализация 20:50)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване