04/10/18 10:52
(http://budnavarna.bg/)

Обиколка с боен кораб за победителя в ученически конкурс за историческо есе във Варна

снимка: Будна Варна

Предметни награди, но и възможност да посетят боен кораб на Военноморските сили на България, ще получат победителите в ученически конкурс за есе във Варна. Организатори са Военноморският музей и командването на ВМС, а днес изтича и срокът за подаване на историческите есета, научи BudnaVarna.bg.

Творбите трябва да са посветени на 150-тата годишнина от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев и 130-тата годишнина от рождението на капитан-лейтенант Кирил Минков. А темите са две: „Един български флотоводец в изпитания и победи“ и „За героизма няма давност“.

В конкурса бяха поканени да се включат ученици от осми до дванадесети клас в морската столица. Творбите трябваше да бъдат в обем до 3 стандартни машинописни листа, т.е. до 5400 знака.

Имената на победителите ще станат ясни на 29 април. Тогава те ще бъдат обявени на сайта на Военноморския музей и на фейсбук страницата. Освен предметните награди, отличилите се имат възможността да посетят боен кораб на Българските ВМС и да направят опознавателна обиколка на флотския район.

Материалът Обиколка с боен кораб за победителя в ученически конкурс за историческо есе във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване